Akupressur

Hvad er Akupressur?

Akupressur har fælles oprindelse med akupunktur, da begge behandlingsformer er baseret på kroppens meridian punkter. Oprindelsen til akupressur tilskrives da også Kina og kan angiveligt dateres til Shang-dynastiet, omkring 1700 før vor tidsregning. Men i modsætning til akupunktur, så anvendes der ingen nåle, men derimod et kraftigt tryk med fingre på punkter i kroppens meridianer.

 

Akupressur udøves under en række forskellige navne og behandlingsformer - og dermed også med lidt forskelle i behandlingen. Ved at der arbejdes med fingre og hænder medfører, at akupressur ofte indgår i massagelignende behandlingsformer, hvor akupressur agtige tryk også kan løsne op for spændte muskler.

 

I Japan praktiseres akupressur for eksempel som Shiatsu, der oversat betyder ‘fingertryk‘. Shiatsu bruges både til fysiske problemer som til følelsesmæssige ubalancer. I andre sydøstasiatiske lande er akupressur en del af traditionel massage, mest kendt som Traditionel Thai Massage, hvori tillige indgår en række strækøvelser. Kroppens meridianbaner slutter under fødderne, hvor organerne har særlige punkter, som også kan stimuleres med hårde tryk - metoden kendes som Refleksologi eller Zoneterapi.

 

Lige som i de mere udbredte behandlingsformer Akupunktur og Zoneterapi, kan akupressur-tryk på de rigtige meridianpunkter forebygge eller lindre forskellige symptomer.

"There are only two ways to live your life.

One is as though nothing is a miracle. The other is as though everything is."

 

Albert Einstein